Az Árpád cégcsoport kertészete Magyarország egyik legnagyobb zöldséghajtató vállalkozása.  Jogelődje az Árpád Zöldégtermelő Szövetkezet 1960-ban alakult. Kezdetben szabadföldi és melegágyi termesztés folyt, majd a 60-as évek végétől indultak el az üvegház- és fóliasátor építések, melyeknek az olajipari próbafúrások során talált termálvíz adott lendületet.
Jelenleg az Árpád-Agrár Zrt. mellett a Primőr-Profit Kft., az Árpád Masterplant Kft. és a Szentesi  Paradicsom Kft. vállalkozások képezik részét a kertészeti ágazatnak. A szervezetileg négy telephelyre tagolt, nevezetesen: Szentlászló régi telep, Szentlászló új telep, Szegvári telep és Felsőréti telep vagy más néven V. üzem. Az összesen 36 hektárnyi termesztő-berendezés fűtőenergia igényét 20 termálkút biztosítja. A Szentlászlói telep a hozzá kapcsolódó fóliás magánkertészetekkel együtt Európa legnagyobb kizárólag termálvízzel fűtött kertészeti egysége, a maga 45 hektáros termesztő-felületével. Cégcsoportunk kertészeti tevékenységének éves árbevétele meghaladja a 2 milliárd forintot.

Árutermelés
Legfontosabb termékünk a paprikafélék és a paradicsom. A paprikák közül a töltenivaló fehérpaprika a meghatározó több mint 18 hektáron, míg szerepel a termékpalettánkon a hegyes csípős paprika (2 ha) és a kaliforniai paprika (1,2 ha) is. Paradicsomból (10 ha) kizárólag fürtös típust termesztünk, melyből igény szerint tudunk bogyós árut is készíteni. Paradicsom-termesztésünk összfelületéből 5,6 hektár a legkorszerűbb technikai és technológiai háttérrel üzemel, mivel az elmúlt években jelentős beruházásokat fordítottunk új nagylégterű, klímavezérelt üvegházak építésére. Szerepel a kínálatunkban a kígyóuborka is, egyelőre 1 ,2 hektáron hajtatjuk. Az általunk előállított termékek minimális környezeti terhelést okoznak, mivel a termálvizes fűtés a legkörnyezetkímélőbb fűtési megoldás. A kártevők és betegségek elleni növényvédelmet már két évtizede biológiai növényvédelemre alapozzuk. Ennek eredményeképp ki tudjuk zárni az egészségre ártalmas szermaradványok kockázatát. Fehérpaprikából, termelésszerkezetünkből adódóan, egész évben tudunk értékesítésre kínálni. Paradicsomból februártól novemberig tudunk szállítani. Értékesítésünk a szentesi Délkertész TÉSZ tevékenységére van alapozva, melynek alapító tagjai és legnagyobb beszállítói vagyunk.

Palántanevelés
Az Árpád cégcsoport meghatározó szerepet tölt be a hazai palántanevelési üzletág területén. Hagyományosan nagy palántanevelő cég vagyunk, hiszen a saját palántaigényünk mellett, már több évtizede foglalkozunk szerződött palánták nevelésével más kertészetek és magántermelők részére. Öthektárnyi palántanevelő üvegházzal rendelkezünk, melynek része a szentlászlói régi és új telepi palántanevelő és a szegvári telepünkön található új építésű üvegház, ezek a berendezések a legkiválóbb minőségű palánták előállítására is alkalmasak. A korai palánták zavartalan és tökéletes fejlődése érdekében pótmegvilágítást alkalmazunk már 3,6 hektáron. Oltott palánták előállítására is vállalkozunk. Szakembereink sokéves tapasztalata és szakmai tudása nagyban hozzájárul az tevékenység eredményességéhez. A legkülönfélébb zöldségfajok és fajták nevelésére vállalkozunk a megrendelő igénye szerint. Kínálatunkban szerepel különféle méretű cserepes és tápkockás, közeges (kőgyapot, kókuszrost) sőt tálcás palánták nevelése is.

 

Az Árpád Biokontroll 2003 Kft. a belga Biobest cég magyarországi hivatalos forgalmazója.

Cégünk vezető szerepet tölt be a termés köttetéshez szükséges beporzó poszméhek és a biológiai növényvédelemben használt természetes ellenségek magyarországi forgalmazásában és koordinálásában zöldség, gyümölcs, fűszernövény és dísznövény kultúrákban egyaránt.

Vállalkozásunk a jelenlegi „Kft.” formájában 2003 január elsejétől működik, ami az Árpád Szaktanácsadás 1987-ben elkezdett tevékenységét folytatja. Az első kísérleti évek után 1992-ben a belga Biobest –tel kötött együttműködési megállapodás adott lendületet az integrált növényvédelmi törekvéseinknek illetve a biológiai növényvédelmi technológiák fejlesztésének. Két évtized alatt sikerült hazai viszonyokra, minden fontosabb hajtatási kultúra biológiai növényvédelmi technológiáját kidolgozni, melyet a mai napig folyamatosan fejlesztünk.
Évről-évre nagyobb feladat hárul ránk a biológiai módszerek terjedésének köszönhetően, amelyet örömmel vállalunk fel, hiszen elhivatottságunknak valljuk a magyar kertészet kiszolgálását, versenyképességének megtartását, javítását.

Világosan látszik, hogy a hazai hajtatás olyan egészséges, szermaradékoktól mentes zöldségtermékekkel maradhat versenyben, amelyek minőségben jóval felülmúlják a déli országokból érkező tömegárukat. E cél eléréséhez igyekszünk megadni minden olyan segítséget partnereinknek amely a növényvédő-szer használat minimalizálását, vagy végleges elhagyását, illetve az egészséges magyar zöldség előállítását célozza meg. Ennek köszönhetően, termékeinket és szolgáltatásainkat igyekszünk minél elérhetőbbé tenni, így továbbra is a legkedvezőbb árakkal szeretnénk tisztelt vevőink bizalmát hosszútávra elnyerni. Az éppen aktuális növényvédelmi és termesztéstechnológiai kérdésekben pedig szakembereink folyamatos helyszíni szemlézéssel biztosítanak további segítséget.

Poszméhes beporzás
A kaptárok sikeres működtetéséhez tanácsadó csoportunk segít kialakítani a termesztett növény és a termesztési körülmények alapján megvalósítható optimális beporzási rendszert. Segítünk a kaptárok kihelyezésének kérdésében, a működtetésük ellenőrzésében, tájékoztatást adunk a használható növényvédő szerek köréről.

Biológiai növényvédelem
A növényvédő szer használat számos kockázatot rejt magában, ezért a, megnyugtató eredmény eléréséhez a biológiai növényvédelem adhat megoldást. Szakembereink sokéves tapasztalatai és a módszer magyarországi kidolgozásában betöltött úttörő szerepünk a garancia a sikerhez. A termesztés körülményeit figyelembe vevő optimális és legmagasabb színvonalú technológiát adjuk, amely tartalmazza a látogatásokat, a technológiai javaslatokat, a növényvédő szerek használhatóságára vonatkozó információkat és a betelepítendő természetes ellenségeket.

Mechanikai védelem
Az integrált- és ökológiai növénytermesztés alapeleme az okszerű növényvédelem. Egyes kártevők elleni védekezések csak azok rajzásának pontos nyomon követése alapján végezhetők el környezetbarát és gazdaságos módon. Ebben kínálnak segítséget a ragadós lapok, különféle csapdák és a feromon kapszulák .

Bizonyára tapasztalhatták, hogy a kertészeti anyagok költségei folyamatosan emelkednek, míg ugyanez a nálunk beszerezhető biológiai termékekre nem mondható el. Akik hosszabb ideje kapcsolatban állnak velünk megtapasztalhatták eddigi tevékenységünk 22 éve alatt, hogy a beporzó poszméheket és a biológiai növényvédelemben használható természetes ellenségeket igyekszünk minél elérhetőbbé tenni. Ennek köszönhetően, termékeinket és szolgáltatásainkat továbbra is a legkedvezőbb árakon vásárolhatják meg, amellyel szeretnénk tisztelt vevőink bizalmát hosszútávra elnyerni.

A biológiai növényvédelem vegyszermentes és minőségi áru előállítást jelent, amit a piacon történő értékesítés során jelölő címkénk és Tanúsítványunk bizonyít.

Sikeres termesztést kívánunk!

 

Árpád Biokontroll 2003 Kft. elérhetőségei:

6600 Szentes, Apponyi tér 12.;
telephely: Szentlászló Kertészet
Tel./Fax.:+36 63/561 476;

Orosz Róbert
+36 30/2067 148;
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Izbéki Attila
+36 30/415 8089
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.facebook.com/ArpadBiokontroll2003Kft     
www.arpadbiokontroll.hu
www.biobest.be